| Unort vs Clair 3 vs 3 | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Gość Gość
| Temat: Unort vs Clair 3 vs 3 Czw Lip 17, 2014 10:00 pm | |
| Kolejny trener chętny do walki, wzbudził w Clair dumę. Szybko dobrała sobie odpowiednią arenę i start! Arena była bardzo dziwna, przypominała trochę wielką wierzę dzwonniczą, na górze areny był dzwon, gigantyczny dzwon ktorego korpus był o wiele mniejszy odd serca, i reszty. Gdy tylko Clair i jej przeciwnik zajeli swoje miejsca, serce dzwonu zaczęło się ruszać. Trzeba będzie uważać by to nie uderzyło w pokemona! Clair wystawiła swojego pokemona, był nim Dragonair |
|
| |
Unorthodox
Liczba postów : 119 Punkty : -376 Join date : 12/07/2014
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 12:03 pm | |
| - Więc to tak. - mruknął do siebie, bacznie obserwując arenę na jakiej się zmierzę ze Smoczą Liderką. Chwile myślałem nad tym kogo wystawić, aż w końcu.. wyjąłem balla i wyskoczył z niego Torterra, mój nowy nabytek. - Dobrze Torterra, pokażesz na co cię stać. Zaatakuj go Wood Hammer na początek. - rzekłem do swojego pokemona, na ten moment tylko jeden atak. Potem zobaczymy co się wydarzy. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 12:12 pm | |
| -Dragonair, użyj dragon rage!-Krzyknęła Clair a po chwili pokemon chciał to zrobić, lecz dzwon mu przeszkodził. Troterra uderzył swoim atakiem, lecz był to atak obusieczny, wiec sam też lekko oberwał. dragonair 70% torterra 90% |
|
| |
Unorthodox
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 12:21 pm | |
| - Świetnie sobie radzisz Torterra, teraz pora na atak Razor Leaf. - rzuciłem do pokemona by wykonał atak jak najszybciej się da. - Następnie Absorb, żeby trochę się zregenerować. A na koniec ponownie Wood Hammer. - dodałem po paru chwilach i czekałem na to co wydarzy się w walce. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 12:29 pm | |
| Torterra zbierając się do ataku razor leaf, został uderzony dzwonem. Jednak został szczęśliwie odepchnięty do tyłu i użył absorb przez co po niespodziewanym ataku nie było już śladu. dragonair spróbował zaatakować aqua tailem, lecz też się nadział na dzwon. dragonair 60% torterra 90% |
|
| |
Unorthodox
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 12:40 pm | |
| - Eh... - jęknąłem z niezadowolenia, że nie udało się zaatakować tak jak zakładał plan. Wziąłem się w garść i krzyknąłem do pokemona: - Teraz ponów próbę ataku Wood Hammer. Gdy to zrobisz odejdź na chwilę od niego i atak Razor Leaf. Na sam koniec ponownie Absorb. - i zacząłem czekać co wydarzy się na arenie. Ten dzwon strasznie zawadzał, a Torterra nie był szybkim pokemonem. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 12:44 pm | |
| -Ze mną nie ma lekko! Dragonair, użyj twister! Rozbujamy tę wierzę!-Krzyknęła Clair i pokemon od razu zaczął wykonywać ten atak. Jednak nie przewidziała w tym planie jednego.. Że torterra jest tak duży, że to on zepchnie dragonaira na dzwon. Tak też się stało. A gdy dragonair się pozbierał, Torterra już był w trakcie wykonywania wooden hammer. I Trafił. dragonair 25% torterra 80% |
|
| |
Unorthodox
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 12:51 pm | |
| - Powrót do balla. - wycofałem Torterrę. Do boju stanął... - Idź Glaceon. - krzyknął a z balla wyskoczył on. - Wykonaj zwinny unik przed tym zasranym dzwonem i zaatakuj Dragonaira swoim Ice Fang. Jak nie uda się to... wywołaj Hail i czekaj na rozwój wypadków.. - rzuciłem i czekałem na wykonania polecenia przez Glaceona. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 12:59 pm | |
| -Spodziewałam sięlodowego pokemona! Dragonair użyj agility-Krzyknęła i pokemon tak zrobił. Zaczął się ruszać dwa razy szybciej. A dzwon... dzwon sięzatrzymał. Zaczął się teraz bujać na skos areny. Glaceon dał rady wykonać ice fang... lecz atak nie trafił. Dragonair natomiast wykonał thunder wave. Glaceon sparaliżowany dragonair 25% glaceon 100% paraliż |
|
| |
Unorthodox
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 1:13 pm | |
| - Szlag by to.. Glaceon spróbuj zaatakować Trump Card, jak paraliż ci nie pozwoli i zablokuje cię, to spróbuj Ice Fang. Któryś z tych ataków powinien położyć Dragonaira. Uważaj też na dzwon. Wyczekuj na odpowiedni moment do zaatakowania tego Smoczego pokemona, gdyż jest dużo szybszy.. - rzuciłem do swojego pokemon i założyłem ręce. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 1:16 pm | |
| Niestety Glaceon nie zdołał zdążyć zrobić nic, bo dragonair użył twister, kręcił się tak szybko, że glaceon rozpędził się bardzo szybko, i w momęcie końca został rzucony, prosto w dzwon. -Jeszcze raz dragonair, użyj agility!-Krzyknęła Clair i pokemon był jeszcze szybszy. glaceon 80% Paraliż dragonair 25% |
|
| |
Unorthodox
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 1:24 pm | |
| - Ugh... nie rób nic tylko czekaj aż Dragonair zbliży się lub spróbuje zaatakować z odległości.. wtedy też unik i szybki atak Ice Fang. Uważaj dalej na dzwon. Jedynie to teraz można zrobić, bo jest za szybki... - przegryzłem wargę i czekałem z założonymi rękami. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 1:28 pm | |
| -Teraz zacznie się pod górę! Użyj ponownie twistera!-Krzyknęła clair, i historia zatoczyła koło. Glaceon znowu uderzył w... ścianę? dzwon sięzatrzymał i znowu zmienił kierunek! Potrącił dragonaira! Glaceon miał okazję by zaatakować lecz szybko dragonair mu zwiał. dragonair 20% 4xszybkość glaceon 80% paraliż |
|
| |
Unorthodox
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 1:35 pm | |
| - Powrót Glaceon, przydasz się jeszcze. - wycofałem go jak najszybciej się da. - W takim razie nie pozostaje inny wybór niż... - wyjąłem balla a z niego wyskoczył Typhlosion. - Teraz atak Gyro Ball, zobaczymy czy będzie do śmiechu... - uśmiechnął się wrednie. - Tylko uważaj na ten dzwon. Jak po nim nie padnie to dobij go Flame Wheelem. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 1:43 pm | |
| Typhlosion od razu na powitanie oberwał bardzo szybkim aqua tailem, lecz dragonair po wykonaniu ataku był na równi z dzwonem, i oczywiście też został zraniony. Typhlosion użył gyro ball, co wykończyło już dragonaira. -Jakie to uczucie, pierwszym pokemonem połowa twoiich została zraniona? Do boju Axew! użyj taunt!-Krzyknęła Clair i axew tak zrobił. |
|
| |
Unorthodox
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 1:46 pm | |
| - Najtrudniejszy pokemon padł uf... - westchnąłem głęboko mimo wszystko. Miałem gdzieś co powiedziała Clair, gdyż teraz będzie z górki.. ;u; - Znów zaatakuj Gyro Ballem tego Axew. Uważaj na dzwon, następnie wykonaj Lava Plume. - rzuciłem do swojego pokemona i czekałem spokojnie na rozwój wypadków. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 1:51 pm | |
| gdy typhloshion próbował zaatakować gyro ball... dzwon zmienił kierunek, i buch! Uderzył go. A w tym czasie axew użył dragon claw, co zabolało typhloshiona. Typholshion 80% Axew 100% |
|
| |
Unorthodox
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 1:56 pm | |
| - Teraz zaatakuj Lava Plume, do tego ataku nie powinien przeszkodzić nawet dzwon. Następnie znów próba Gyro Ball... tylko proszę cię omiń tym razem dzwon... - rzekłem do mojego startera i czekałem co się wydarzy. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 2:01 pm | |
| Lava plume trafił, lecz axew szybko siępozbierał i użył assurance. Ten atak trafił prosto w typhloshiona. Po chwili dzwon znowu zmienił kierunek, typhloshion o mały włos go uniknął, lecz gdy celował gyro ballem trafił w dzwon rozbujając bo bardziej w swoją stronę, przez co oberwał Axew. Typhloshion 60% axew 75% |
|
| |
Unorthodox
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 2:08 pm | |
| - Świetnie Typhlosion, oby tak dalej. Twoim celem jest pokonanie go, albo przynajmniej żeby stracił jak najwięcej sił i życia. Teraz zaatakuj Flamethrowerem prosto w niego, omijając też dzwon. Potem powtórz atak Flame Wheel, również omiń dzwon i odskocz jak najdalej od dzwonu, by nie walnął ciebie. - powiedziałem do pokemona i patrzyłem uważnie co się dzieje. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 3:19 pm | |
| Mówisz o dzwonie? No bo właśnie uderzał w typhloshiona. Axew odbiegł od przeciwnika, i użył dragon dance, po czym podbiegł i trafił dragon claw'em. To zabolało. typhloshion 40% axew 75% atak i szybkość x2 |
|
| |
Unorthodox
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 3:59 pm | |
| - Dość kur*a tego, teraz walnij w ten zasrany dzwon żeby poleciał na Axew i jego zabolało.. Wal za każdym razem jak dzwon zacznie się zbliżać do ciebie. W przerwach atakuj Axewa Flamethrower... - powiedziałem wkurzony i czekałem aż pokemon wykona polecenie. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 4:15 pm | |
| typhloshion zignorował dzwon i po prostu zaczął szczelac flamethower'em w axew tak by to on leciał na dzwon. Zrobił to dokłądnie trzy razy. W końcu axew zaatakował dragon claw przez co typloishon oberwał. axew 40% x2 atak i szybkość typhloishon 20% |
|
| |
Unorthodox
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 4:22 pm | |
| - Bardzo dobrze Typhlosion, nie przestawaj tak robić! Wal w ten dzwon Flamethrowerem by leciał na Axew. Jak on będzie próbował ominąć dzwon to zaskocz go Lava Plume. Musisz też unikać jego ataków, bo jest niebezpieczny po Dragon Dance. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 4:24 pm | |
| -Własnie! słuchaj go uważnie! następny dragon claw, i koniec! Axew! wykończ go!-Krzykęła Clair, niestety, za późno typhloishion w dobry sposób atakował, ten atak wykończył typhloishona. axew 40% x2 atak i szybkość |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 | |
| |
|
| |
| Unort vs Clair 3 vs 3 | |
|