| Unort vs Clair 3 vs 3 | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Unorthodox
Liczba postów : 119 Punkty : -376 Join date : 12/07/2014
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 4:37 pm | |
| - Dobra robota Typhlosion, teraz sobie odpocznij.. - wycofałem go, byłem dumny z niego, że tyle wytrzymał. Wziąłem inny ball i wypuściłem... - Glaceon zacznij od Hail, Następnie nic nie rób i wyczekuj przeciwnika, gdy się zbliży wykonaj tylko Ice Fang. A na pewno się zbliży bo zna tylko fizyczne ataki. - rzuciłem do niego i założyłem ręce. - Oczywiście uważaj też na dzwon. - mruknąłem na koniec. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 5:09 pm | |
| i lepiej by było gdybyś t ozrobił na początek, pokemon nie użył hail bo uderzył go dzwon... Musisz zacząć o tym wspominać w pierwszej kolejności! -Axew, użyj Dragon rage!-krzyknęła clair po czym glaceon oberwał. Glaceon 65% paraliż axew 40% x2 atak i szybkość |
|
| |
Unorthodox
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 5:16 pm | |
| - Unikaj tego dzwonu i jeszcze raz Hail. Potem szybko z zaskoczenia wtop się w nią i ugryź go Ice Fangiem. Będzie zdezorientowany.. - rzuciłem do pokemona i miałem nadzieje, że posłucha mnie i uda mu się zrobić to co powiedziałem. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 5:27 pm | |
| -Axew, dragon claw!-Krzyknęła Clair, a że Axew miał podwyższoną szybkośc, trafił i zdążył uciec. A tmy czasem dzwon się zatrzymał i zaczął lecieć na Glaceona który paraliżem nie dał rady zaatakować hailem. Na szczęście minimalnie dzwon go nie trafił. Glaceon 45% paraliż axew 40% atak i szybkość x2 |
|
| |
Unorthodox
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 5:36 pm | |
| - Dalej próbuj unikać tego dzwonu. Następnie podbiegnij szybko do Axew i zaatakuj go Ice Fang. Najlepiej dwa razy. - rzuciłem do pokemona lekko zirytowany już całą sytuacją.
// I tak wiem co się teraz stanie....... kufa w dupe zasrana mac a w niego jakoś nie leci nic... // | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 5:41 pm | |
| // życie :PP // Ka boom zbieg nagły zwrot akcji, axew chciał użyć dragon claw i gdy już podbiegł, glaceon użył ice fang, tak o to zaczęła się walka w kontakcie w której wygrywał glaceon. Axew 15% atak i szybkość x2 Glaceon 40% paraliż |
|
| |
Unorthodox
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 5:47 pm | |
| - Bardzo dobrze Glaceon, teraz uniknij znów dzwonu i szybko zaatakuj go kombinacją Quick Attack i Ice Fang. To powinno go wykończyć. - rzuciłem do pokemona w nadziei, że uda mu się to i nie trafi go ZNÓW dzwon.. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 5:50 pm | |
| Wystarczył quick attack gdyż axew oberwał od dzwonu. Ostatni pokemon odpadł, i spora część podłogi sięzapadła tworząc małe dziury. Stara wieża dzwonnicza z gigantycznym dzwonem... I teraz trzeba jeszcze uważać by nie spaść w dół! no ale cóż, Clair wypuściłą ostatniego pokemona. glaceon 40% paraliż |
|
| |
Unorthodox
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 5:56 pm | |
| - Świetnie, teraz odpocznij sobie Glaceonie. - wycofałem go bo był już zmęczony tą walką. Wypuściłem Torterrę. - Uważaj na tę dziury, spróbuj je omijać i zaatakuj Razor Leafem. Następnie czekaj aż się zbliży i walnij go Wood Hammer z bliska. - rzuciłem do pokemona i czekałem. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 6:00 pm | |
| wszystko fajnie, tylko że torterra zaczął walkęze wszystkimi łapami w dziurach... nie fart, musi szybko uciekać. A tym czasem pojawił siegoomy, który zaczął walkę od protect, gdyż atakował go dzwon. to byłą dobra kontra, a zwłaszcza że dzwon latał nad torterrą. Dziury siępowiększały, wiec torterra mógł uciec dwoma łapami. Gommy wdrapał się na torterrę i zaczął ciągle używać body slam. po trzecim razie strącił go dzwon. Goomy 95% torterra 50% |
|
| |
Unorthodox
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 6:06 pm | |
| - Walnij go z bliska Razor Leaf, skoro jest przy tobie.. potem Wood Hammer.. co z tego że masz zakopane łapy... nimi nie atakujesz. Postaraj się i zrób coś. Nie ruszaj i skup się na Razor Leaf i Absorb, którego użyjesz na sam koniec, by zregenerować siły.. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 6:09 pm | |
| Pokemon zrobił to co kazałeś, lecz najpierw goomy użył bide, i nawet nie starał się unikać twoich ataków, wręcz przeciwnie, chcaił by go trafiały! i po tych wszystkich atakach stan prezentował się tak: torterra 10% goomy 80% |
|
| |
Unorthodox
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 6:16 pm | |
| - Wal teraz cały czas Absorbem w takim razie i lecz się cały czas... - nie miałem innego pomysłu, więc kazałem mu to robić, by trochę uszkodził Goomy'ego. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 6:23 pm | |
| -Na to właśnie czekałam!-Krzyknęła zadowolona Clair. Goomy jedynie użył bide i zaczęła sięwalka absorbami. Goomy wyszedł w tym wszystkim na plus bo jeszcze bide dawał bonusowe obrażenia. W momęcie w którym dzwon zablokował jeden z ataków torterry goomy użyłponownie body slama. Torterra po tym stracił przytomność. goomy 80% |
|
| |
Unorthodox
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 6:28 pm | |
| - Powrót.. dobrze się spisałeś.. - wycofałem go. Został mi już tylko Glaceon. - Zaatakuj go Ice Fangiem na początek. Potem wskocz na dzwon i zrób Hail.. - rzuciłem do Glaceona.
// Tak... Absorb ze STAB + 2 razy więcej użyty Absorb (gdy użył Bide i na koniec gdyż jest SZYBSZY) i ma dalej KUFA 80 % RZECZYWISCIE KUFA UCZCIWE.. // | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 6:32 pm | |
| Goomy gdy zobaczył lodowego pokemon czuł się sparaliżowany. Glaceon od razu rzucił siedo ataku, nei zauważył dziur, lecz mu one nie przeszkadzały. Goomy został ugryziony, po czym w trakcie ucieczki spadł. To zabolało, mocno. Po chwili jednak ktoś wyrzucił pokemona z dołu. Śnieżyca trwa. Goomy 40% Glaceon 40% paraliż Burza śnieżna. |
|
| |
Unorthodox
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 6:37 pm | |
| - Dalej dyndaj na tym dzwonie(xD) i wyczekuj aż zbliży się do Goomy'ego i walnie go. Wtedy będzie zdezorientowany a ty ugryziesz go ponownie Ice Fangiem. Następnie znów wskoczysz na dzwon i będziesz wyczekiwał na następny moment. - rzekłem do pokemona. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 6:39 pm | |
| Nie trzeba było nawet czekać, goomy od razu oberwał od dzwona. Galceon użarł szlam, i tym samym znowu go zrzucił. Trener pokemon Unorthodox wygrywa walke! |
|
| |
Unorthodox
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 6:44 pm | |
| - Dobra robota Glaceon, jestem z ciebie dumny.. - przytuliłem go zadowolony, że sobie poradził mimo że było lekko sparaliżowany. - Dzięki za walkę, było strasznie trudno. Mimo, że były to pokemony na pierwszym stadium. - rzekłem do Clair. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 6:45 pm | |
| -To wszystko przez taktykę, mało kto wygrywa z dragonairem używając tylko jednego pokemona. Wybierasz pierwszą, drugą, czy może trzecią paczkę?-Rzekła Clair czekając na odpowiedź przeciwnika. |
|
| |
Unorthodox
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 6:49 pm | |
| - Wybieram... paczkę nr.1 - odpowiedział na pytanie Clair. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Unort vs Clair 3 vs 3 Pią Lip 18, 2014 6:51 pm | |
| Dostajesz jajo bagona i 15 pkt areny (zaraz ci dodam.). |
|