| Polowanie Davira | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Tchomer
Liczba postów : 706 Punkty : 197 Join date : 11/07/2014 Age : 22
| Temat: Polowanie Davira Sro Sie 24, 2016 2:59 pm | |
| Idealne miejsce na wakacyjny wypoczynek. Woda, trawa, trochę drzew na około. To raj dla pokemonów wodnych. Gdzieniegdzie możesz zauważyć innych trenerów którzy szukają pokemonów za pomocą wędki. Jeden z nich pomachał Ci ręką. Podszedłeś do niego. Ten zaczął recytować regulamin. Kiedy już w końcu skończył wręczył Ci 10 safariballi i masę przekąsek. - Powodzenia! | |
|
| |
Davir
Liczba postów : 384 Punkty : 171 Join date : 19/09/2014 Age : 23 Skąd : Polska, a co myślałeś? Wietnam? Job/hobbies : [tajemnica] Inne Konta : Nie posiadam
| Temat: Re: Polowanie Davira Sro Sie 24, 2016 3:14 pm | |
| Gdy już dowiedziałem się wszystkiego co trzeba i otrzymałem przedmioty, ruszyłem na poszukiwania. - Powinienem był wcześniej zakupić jakąś wędkę. - pomyślałem na głos, spoglądając na trenerów z wędkami. - Ale w sumie, nie wszystkie pokemony wodne pływają. Istnieją gatunki, które przecież żyją na lądzie. I to nimi się zainteresuje. - dodałem jednak po chwili uśmiechając się i idąc dalej. Postanowiłem udać się na obchód wokół jeziora, szukając miejsca, gdzie akurat nie będzie żadnych trenerów. Gdy znajdzie się takie, wyjmuję jeden z safariballi. Rozglądam się uważnie, by wiedzieć, jak wygląda krajobraz wokół mnie. Trzeba dokładnie rozplanować plan działań. | |
|
| |
Tchomer
| Temat: Re: Polowanie Davira Czw Sie 25, 2016 6:08 pm | |
| Obiecujący początek.. Na swój sposób. Podziwiając piękne krajobrazy zauważyłeś Feebasa z wychyloną głową. Ryba podpłynęła do ciebie i chlapnęła cię wodą. Co teraz uczynisz z niemiłą rybką? | |
|
| |
Davir
Liczba postów : 384 Punkty : 171 Join date : 19/09/2014 Age : 23 Skąd : Polska, a co myślałeś? Wietnam? Job/hobbies : [tajemnica] Inne Konta : Nie posiadam
| Temat: Re: Polowanie Davira Czw Sie 25, 2016 7:23 pm | |
| Gdy zobaczyłem rybę, która podpłynęła do mnie, myślałem, że ma miłe zamiary. - O, wi... - nie dokończyłem, bo ochlapała mnie wodą. Spojrzałem na ochlapaną część ciała i z powrotem na rybę. Moja twarz znacznie spoważniała. - To było nieładne. - powiedziałem do ryby. Miałem już rzucić safariballem, ale zahamowałem rękę z tyłu, gdy robiłem. - W sumie, zapewne zaraz unikniesz balla poprzez zanurzenie się. Nie mam ochoty ich marnować, więc pływaj sobie. - stwierdziłem, po czym nieznacznie oddaliłem się od jeziora, na wystarczającą odległość, by ryba nie mogła mnie znów ochlapać. Ruszyłem dalej.
| |
|
| |
Tchomer
| Temat: Re: Polowanie Davira Czw Sie 25, 2016 7:50 pm | |
| Zostawiłeś więc rybę w spokoju. Oddaliłeś się od jeziora. Idąc nie spotkałeś żadnego pokemona . Nic dziwnego, pokemony typu wodnego wolą wodę, a czym dalej jeziora tym mniej wody. Po paru minutach łażenia Twoim oczom ukazało się skrzyżowanie. Dwie ścieżki. Jedna w lewo, druga w prawo. Którą wybierzesz? | |
|
| |
Davir
| Temat: Re: Polowanie Davira Czw Sie 25, 2016 7:55 pm | |
| (Chyba raczej rozwidlenie. Skrzyżowanie, to jeszcze by była droga prosto) Gdy dotarłem do skrzyżowania (rozwidlenia), ustawiłem się pomiędzy i spojrzałem najpierw na lewo, a potem na prawo. - Hm, myślę, że pójdę w lewo. - stwierdziłem. Trzymając safariball w jednej ręce i przekąski w drugiej, rozglądałem się za Pokemonami. | |
|
| |
Tchomer
| Temat: Re: Polowanie Davira Czw Sie 25, 2016 8:23 pm | |
| Wybrałeś więc ścieżkę w lewo. I był to chyba dobry wybór. Twoim oczom ukazało się... Kolejne jezioro. Jednak nie było tu wędkarzy. Pusto. Obszedłeś więc jezioro dookoła. Potem jeszcze raz. I jeszcze raz. Nagle na Twojej drodze stanął Mudkip. | |
|
| |
Davir
| Temat: Re: Polowanie Davira Czw Sie 25, 2016 8:48 pm | |
| Widząc Mudkipa, postanowiłem spróbować. Kucnąłem i położyłem na ziemi dwa smakołyki. - Proszę, częstuj się. - powiedziałem i odszedłem na trzy kroki. Rękę z Safariballem schowałem za sobą. - Hm, chyba źle to rozegrałem. No trudno, może jest milszy niż ta wredna ryba. Wtedy może znajdzie się sposób na złapanie go. I może nie będę musiał robić tego w sposób nachalny. - stwierdziłem w myślach, zachowując jednak naturalną twarz. | |
|
| |
Tchomer
| Temat: Re: Polowanie Davira Pią Sie 26, 2016 6:10 pm | |
| Pokemon ewidentnie był przestraszony. Kiedy tylko podałeś mu parę smakołyków ten delikatnie podszedł i zjadł jeden z nich. Nagle uciekł czym prędzej. Prawdopodobnie zauważył Twojego safariballa. A to pech.. Musisz szukać dalej. | |
|
| |
Davir
| Temat: Re: Polowanie Davira Pią Sie 26, 2016 7:09 pm | |
| - No dobra. Przynajmniej go nakarmiłem. - wziąłem pozostałe smakołyki i ruszyłem na dalsze poszukiwania. - Trzeba szukać dalej. I złapać wreszcie jakiegoś pokemona. - postanowiłem już ciszej. Spokojnie rozglądałem się za pokemonami czy jeziorem. Szczególnie za jeziorem, ponieważ im bliżej jeziora, tym większa szansa na złapanie pokemona. A przecież to właśnie poszukując pokemonów udałem się na safari. - Jestem zbyt pobłażliwy. Powinienem rozegrać to bardziej nachalnie i po prostu po safari przekonać do siebie złapanego pokemona. - stwierdziłem podczas poszukiwań. | |
|
| |
Tchomer
| Temat: Re: Polowanie Davira Pią Sie 26, 2016 11:36 pm | |
| Chodziłeś 15 minut dookoła jeziora. Zaczynało Cię to już nudzić, lecz nagle z wody wyskoczył Buizel i stanął przed Tobą. Pomachał Ci łapką i krzyknął wesoło: - Bui! Bui! - Chyba chce iść z Tobą, ale powinieneś z nim o tym pogadać. | |
|
| |
Davir
| Temat: Re: Polowanie Davira Sob Sie 27, 2016 8:08 am | |
| Myślałem, że już nie spotkam żadnego pokemona, a tu proszę. - O, cześć. - przywitałem się, także machając łap... tfu, ręką. Nigdy nie spotkałem takiego pokemona. Wydawał się przyjazny. Ale w sumie, nigdy nic nie wiadomo. Położyłem Safariballa na ziemi i wziąłem do ręki trochę smakołyków. - Chcesz? - zapytałem, wystawiając rękę. Postanowiłem zobaczyć, jak się zachowa. | |
|
| |
Tchomer
| Temat: Re: Polowanie Davira Sob Sie 27, 2016 1:47 pm | |
| Pokemon usiadł przed Tobą i zaczął objadać się przekąskami. Kiedy już skończył jeść wskoczył Ci na grzbiet i pokazał łapą na przód, co ma oznaczać "W drogę".. Jeny.. On chyba naprawdę Cię lubi.. Nie zepsuj tego! | |
|
| |
Davir
| Temat: Re: Polowanie Davira Pon Sie 29, 2016 12:25 am | |
| - No dobra, prowadź. - odpowiedziałem i z Buizelem na plecach ruszyłem w drogę. - A, poczekaj. - powiedziałem gdy zrobiłem kilka kroków. - Wezmę tylko tego safariballa. Spokojnie, nie będę cię łapał. Chyba, że sam będziesz chciał dołączyć. - odezwałem się, dwa ostatnie zdania dodając po chwili. Nie chciałem go przepłoszyć. Mogłem to rozegrać w sposób bardziej przeze mnie lubiany, czyli po przyjacielsku i postanowiłem spróbować. | |
|
| |
Tchomer
| Temat: Re: Polowanie Davira Wto Sie 30, 2016 1:01 pm | |
| Pokemon zaprowadził Cię na kolejne jezioro. Te zdawało się tętnić życiem. Wszędzie pluskała woda, gdzieniegdzie ruszały się nienaturalnie krzaki. Tutaj musi być dużo pokemonów! Po chwili Buizel zeskoczył z Twojego grzbietu i stanął przed Tobą. Chyba chce do Ciebie dołączyć. | |
|
| |
Davir
| Temat: Re: Polowanie Davira Wto Sie 30, 2016 2:31 pm | |
| Gdy dotarliśmy nad jezioro, rozejrzałem się. Gdy Buizel zeskoczył mi z grzbietu i stanął przede mną, postanowiłem spróbować. Dałem mu jeszcze jeden smakołyk. - Chciałbyś może dołączyć? - zapytałem, wystawiając ku niemu safariball. - Będziesz miał okazje poznać trochę świata, pokemonów. Będzie można zakosztować różnych wyzwań. - dodałem po chwili. | |
|
| |
Tchomer
| Temat: Re: Polowanie Davira Sro Sie 31, 2016 2:10 pm | |
| Pokemon był już zniecierpliwiony Twoim zwlekaniem. Wziął safariballa z Twojego plecaka i rzucił go sobie w głowę. 1...2...3... Pokemon bez problemu się złapał. To Twoja pierwsza zdobycz na tym safari. Gratulacje! | |
|
| |
Davir
| Temat: Re: Polowanie Davira Sro Sie 31, 2016 3:40 pm | |
| - No dobra, skoro postanowił sam wziąć safariball. - stwierdziłem, wziąłem safariball z Buizelem i włożyłem go do plecaka. - Mogę zabrać tylko jednego pokemona... Wydaje mi się, że polubił mnie. A nawet jeśli, to najwyżej się z nim zaznajomię. Zawsze można polubić się z pokemonem. Trzeba tylko wiedzieć, jak to robić. - dodałem. Po chwili namysłu ruszyłem w drogę powrotną. Mimo to rozglądałem się. Może jeszcze po drodze spotkam jakiś gatunek pokemona, który kiedyś spotkam w swojej podróży. | |
|
| |
Tchomer
| Temat: Re: Polowanie Davira Sro Sie 31, 2016 5:50 pm | |
| Buizel Typ: Charakter: Ten pokemon to typowy wojownik! Uwielbia walki i wszystko co z nimi związane. Kiedy w centrum pokemon jest transmitowana jakaś walka, trener musi poczekać, aż ten ją obejrzy. Inaczej nie ruszy się z miejsca. Lubi trenować. W przyszłości chce walczyć w największych turniejach regionu Shiruba, ma nadzieję, że trener mu w tym pomoże. Darzy Adriado niesłychaną miłością. Umiejętność: Ataki: Sonic Boom, Focus Punch Statystyki: Atak: 7 Sp.Atak: 6 Obrona: 4 Sp.Obrona: 4 HP: 1000 Trzyma: Brak przedmiotu. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Polowanie Davira | |
| |
|
| |
| Polowanie Davira | |
|